RHEINZINK – MATERIAL PRIHODNOSTI

Naraven material za več generacij. Za pokrivanje streh, trdne obloge, odvajanje meteorne vode in arhitektonske detajle.

Podjetje Tišma je uradni zastopnik proizvodov RHEINZINK.

Rheinzink je že desetletja pojem za kakovost in obstojnost na vsakem objektu. Rheinzink je legura sestavljena iz 99,995% kakovostnega cinka in natančno določenih deležev bakra in titana. Njegove prednosti so izredna estetika, dobra obdelovalnost in dolga življenjska doba.

DVOJNI STOJEČI ZGIB

Izvedba strehe z dvojno stoječim zgibom omogoča veliko oblikovalskih možnosti. Izvedba je primerna tudi za strehe z minimalnimi nakloni, kjer drugih kritin ni možno uporabiti. Z oblikovno jasnimi linijami poudarja dvojno stoječi zgib tradicionalno arhitekturo z enako samoumnevnostjo kot moderne zamisli.

KOTNI STOJEČI ZGIB

Običajno se uporablja pri strešnih nagibih več kot 25° v oblikovno vidnih območjih močneje nagnjenih streh, atikah ali mansardnih nagibih. Zaradi optično širšega učinka kot pri dvojno stoječem zgibu, pridobijo objekti živahno markantno strukturo.

KLIK LETVENI SISTEM

Letveni sistem velja za najbolj tradicionalen sistem kleparskih tehnik. S svojo obliko zagotavlja harmonično razmerje pri strešnih kritinah in fasadnih površinah. Tipično močno strukturiran učinek dominantnih vzdolžnih povezav, povzroča privlačne svetlobne in senčne učinke.

STOPNIČASTA STREHA QUICK STEP

QUICK STEP je primeren za različne strešne konstrukcije z nagibi od 10° do 75°. Oblikovno podpira širok horizont. Stopničasta streha ustvarja energično – elegantno razčlenitev strešne površine, ki se harmonično integrira v vsako okolico.

MALI IN VELIKI ROMB

Kvadratni in koničasti rombi tvorijo skupino mali romb. Zaradi majhnega formata posameznih elementov nudijo konstruktivne rešitve pri geometrijsko zahtevnih gradbenih konstrukcijah. Nadaljnji razvoj koničastih in kvadratnih rombov je veliki romb, pri katerem pride optična prisotnost najbolj do izraza.

SOLARNA TEHNIKA

S solarnimi elementi RHEINZINK je možno ekološko pridobivanje energije arhitekturno optimalno integrirat v izbran strešni sistem. Rezultat je visoka estetska vrednost in ekološko pridobivanje energije v enem sistemu.